Започва продажбата на Електронни Винетки за 2019 от 17 Декември 2018

Електронни Винетки 2019 година
От 17 декември след 14 часа ще стартира продажбата на Електронни Винетки 2019 от сайта bgtoll.bg и мобилното им приложение. 

Цените на електронните винетки ще останат същите, както на стикер винетките от 2018. Въвеждат се седмични и уикенд винетки.

Закупуването на електронни винетки ще става и от терминали за самотаксуване, които ще бъдат разположени в търговските обекти по протежение на републиканската пътна мрежа. Плащането им ще става посредством дебитна и кредитна карта, както и с карта за гориво. 
Е - винетки ще могат да се закупуват от специални пунктове за продажба, разположени в търговските обекти.

Виж Цените на Електронните винетки за леки автомобили за 2019 година

  • годишна - 97 лв
  • тримесечна - 54 лв
  • месечна - 30 лв
  • седмична - 15 лв
  • уикенд винетка - 10 лв. 
Важно при закупуването на електронна винетка е шофьорите да внимават като попълват точно необходимата информация=

Шофьорите, които имат стикер винетка, валидна и през 2019 г., ще могат да я преобразуват (конвертират). Преобразуването от хартиена в електронна винетка ще се извършва през сайта bgtoll.bg и на гише. Информацията ще се подава директно към системата. Потребителите ще трябва да въведат регистрационен номер и валидност на хартиената винетка.

За тежкотоварните автомобили винетките ще бъдат валидни до 15-ти Август 2019. От 16-ти Август 2019 година автомобилите над 3,5 т. ще трябва да заплащат тол такса. Улеснение за потребителите е, че няма да има нужда да носят бележка или разписка за купена винетка, отпада и лепенето на хартиен стикер.


Популярни публикации от този блог

ПРОВЕРКА на Винетка за Валидност

Преобразуване или конвертиране на валидните хартиени ВИНЕТКИ от 2018 в е-Винетка 2019

Закупуване на Електронна Винетка от A1, бензиностанции ОМВ, EasyPay, CASHTERMINAL